Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Hírek

Mosoly-Majális

2015.05.03. Mosoly-Majális

A Roma Club első alkalommal mutatkozott be gyerekprogramjaival a Városligeti Majálison. A Magyarországi Szakszervezeti Szövetség jóvoltából alkalmunk volt részt venni a több mint 120 éves hagyomány szerint megrendezett Majálison.

tovább

Roma zászlóavatás Nógrádmegyerben

2015.04.13. Roma zászlóavatás Nógrádmegyerben

A Nemzetközi Roma Nap ünnepségsorozatához kapcsolódott Nógrádmegyer községe is, ahol tegnap roma zászlókat avattak. Ez volt az első olyan rendezvény a település történetében, amikor a polgármester, a képviselők és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösen, hivatalos ünnepséget szervezett.

tovább

Nemzetközi Roma Nap 2015

2015.04.08. Nemzetközi Roma Nap 2015

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából több európai ország városában ünnepi, kulturális programsorozatot szerveznek. Mi két ország egy-egy településén leszünk jelen.

tovább

Patai Anna másodszorra megnyerte Japánban a tehetségkutatót

2015.03.28. Patai Anna másodszorra megnyerte Japánban a tehetségkutatót

Patai Anna idén újra nekifutott a japán tehetségkutató versenynek amit meg is nyert. 2014-ben második helyezett lett, de idén elkápráztatta a zsűrit és a közönséget. A zsűri egyik tagja sírva fakadt az előadása közben, egy másik híres énekes pedig duettezni hívta egy koncertjére.

tovább

Nyári Gyula muzsikus, fotós, Józsefvárosi Becsületkereszt kitinetetést kapott

2015.03.20. Nyári Gyula muzsikus, fotós, Józsefvárosi Becsületkereszt kitinetetést kapott

A Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életművük alapján elismerésre méltó személyek részére adományozható Józsefvárosi Becsületkeresztet vehetett át március 19-én Nyári Gyula, aki szinte minden rendezvényünkön ott van és megörökíti az értékes pillanatokat. A Roma Club "hivatalos" fotósának, és barátjának tekinti Gyulát, ezért megragadva az alkalmat gratulálunk a díjhoz és jó egészséget kívánunk munkájához.

tovább

Óriási élőcsocsó játék - Felhívás

2015.03.20. Óriási élőcsocsó játék - Felhívás

A Roma Klub Alapítvány csatlakozott az ÓRIÁSI élőcsocsó játék, a Margitszigeti Atlétikai Centrum futballpályáján megrendezésre kerülő - a Kézenfogva Alapítvány -„Fogadd el, fogadj el!” kampányához.

tovább

Van eladó kilométerem! Ugye érdekel?

2015.03.16. Van eladó kilométerem! Ugye érdekel?

Vegyél tőlem 100 métert vagy akár egy kilométert. Az árat Te mondod meg, akármennyit is adsz, az tökéletes lesz nekünk. - olvashatjuk Cseh Norbert, a Gézengúz Alapítvány követe oldalán

tovább

tititá - Anti a Snétberger suliban dokumentum film

2015.03.10. tititá - Anti a Snétberger suliban dokumentum film

Anti egy 18 éves edelényi fiú, akit beválogatott Snétberger Ferenc a Tehetség Központba. Hamar kiderül, hogy nehézsége és hátrányai vannak a iskola diákjaival szemben. Nem ismeri a kottát, nem tanult gitáros, egyszerűen megkapta az Isteni ajándékot. Tehetséges.

tovább

Felmentette a bíróság a gyerekeket egymás kínzására kényszerítő rendőröket

2015.03.07. Felmentette a bíróság a gyerekeket egymás kínzására kényszerítő rendőröket

Kötelességünknek érezzük, hogy a roma club ilyen szomorú történeteket is megosszon, hiszen gyermekek ellen elkövetett brutalitásról, szadizmusról van szó, amit csak nagy nyilvánosság mellett tudunk visszaszorítani.
A kassai rendőrök a 10-16 éves, rablással gyanúsított roma fiúkat arra kényszerítették, hogy meztelenre vetkőzve egymást verjék, miközben egy rendőrkutyával fenyegették őket. Az esetről videófelvétel készült, ami kiszivárgott a médiába.

tovább

RomaAdopt avagy cigánygyerekeket örökbefogadók klubja

2015.03.05. RomaAdopt avagy cigánygyerekeket örökbefogadók klubja

A romadopt klub olyan örökbefogadó, vagy örökbe fogadni szándékozó szülők klubja, akik vállalnak cigány származású gyereket. Bakó Judit, örökbefogadó szülő, férjével két cigány származású gyereket nevelnek nagy szeretetben.

tovább