Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Hírek

A Roma Club Alapítvány bemutatkozó rendezvénye - Godány Judit riportja

2015.03.05. A Roma Club Alapítvány bemutatkozó rendezvénye - Godány Judit riportja

Februátr 27-én tartottuk az alapítvány hivatalos megnyitóját a VDSZ székházban. A rendezvényen több civil szervezet vezetői, iskola igazgatók, tanárok és barátaink vettek rész.

tovább

A mobiltelefon mentheti meg a gyerekünket egy támadástól

2015.02.21. A mobiltelefon mentheti meg a gyerekünket egy támadástól

A világon elsőként Magyarországon fejlesztettek olyan mobiltelefonos alkalmazást, ami azonnali segítséget nyújt, ha a gyereket bántják vagy veszélyben van: akár GPS-koordinátáit is továbbítja.
Bombera Kriszta különvéleménye.

tovább

Hoppláda, Tosca és Frankenstein

2015.02.19. Hoppláda, Tosca és Frankenstein

Szeged - Három premierre készül a szegedi teátrum: a Hoppládát február 28-án, a Toscát és a Frankensteint márciusban mutatják be. Február 28-án a Roma Club gyerekei is ott lesznek.

tovább

Ibrahimović 50 éhező gyerek nevét viseli a testén

2015.02.16. Ibrahimović 50 éhező gyerek nevét viseli a testén

Zlatan Ibrahimović a PSG–Caen francia bajnoki mérkőzésen váratlanul levette a pólóját, a felsőtestét jól láthatóan nevek borították.

tovább

Rendkívüli esemény színhelye lesz március 3-án a kaposvári Csiky Gergely Színház

2015.02.13. Rendkívüli esemény színhelye lesz március 3-án a kaposvári Csiky Gergely Színház

Az Ajnácska című mesejáték főpróbája egyrészt azt jelenti, hogy első alkalommal kerül profi körülmények közt színpadra a város legendás írónőjének, Fésűs Éva néninek darabja, másrészt azt is jelenti, hogy azok a gyerekek találkoznak legelőször a történettel, akik talán először lépnek a 103 éves épület falai közé.

tovább

Kökény Attila újabb mosolyadománya Szendrőládon

2015.01.29. Kökény Attila újabb mosolyadománya Szendrőládon

Kökény Attila és a Roma Club, Szendrőládon adományozott fétfőn a Mosoly programon belül. Az énekesnek egy baráti vacsora közben jutott eszébe, hogy összegyűjtsön egy teherautónyi adományt. A helyszínt a Roma Club ajánlotta.

tovább

A holokauszt nemzetközi emléknapja

2015.01.27. A holokauszt nemzetközi emléknapja

A varsói gettólázadás (1943. április 19.) kitörésének évfordulója alkalmából az izraeli kormány döntése értelmében minden évben megemlékeznek a második világháború 6 millió zsidó áldozatáról.

Az emlékezés már túllépett Izrael határain és szerte a világban a kegyetlen fájdalom napja lett a HOLOCAUST EMLÉKNAP. A Gergely-naptár szerint minden évben más napra esik, a zsidó naptár szerint Niszán hó 27. napja.

tovább

Felvételizz a Snétberger Zenei Tehetség Központba

2015.01.06. Felvételizz a Snétberger Zenei Tehetség Központba

A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2015 júniusban induló egy éves képzésére felvételi meghallgatások időpontját kihirdette.

tovább

Mindenki mosolygott

2014.12.16. Mindenki mosolygott

Bár a célunk az volt, hogy legalább egy mosollyal többet csaljunk a gyerekek arcára, még a felnőttek is boldogan, mosolyogva indultak haza. Berki Judit szociálpolitikus, aki négy tanoda vezetését látja el nagy sikerrel és - ugyan ebben a sorban - Kukorelly Endre József Attila-díjas magyar író elismerő levelüket nem csak illusztrációnak szánjuk ez ügyben, hanem kicsit büszkélkedni is akarunk: Sikerült a tervünk!

tovább

A Szakszervezetek Országos Szövetsége becsomagolt 650 mosolyt

2014.12.12. A Szakszervezetek Országos Szövetsége becsomagolt 650 mosolyt

Az Egy mosollyal több!- jótékonysági akciósorozat első állomására elkészültek a mikuláscsomagok, melyeket több szakszervezet közös, odaadó munkájuknak köszönhetünk.

tovább