Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Adatgyűjtői, kérdezői munkakör elnyerésének esélyét növelő programunk

2015.11.01.

Adatgyűjtői, kérdezői munkakör elnyerésének esélyét növelő programunk

A Roma Club Alapítvány a Központi Statisztikai Hivatallal közösen megtartottuk első kérdezői, összeírói munkára való jelentkezés esélyét elősegítő programot.
A programba közel 50 részvevő jelentkezett. A több fordulós felvételin 25 fő vált alkalmassá, de végül 21-en vettek részt az ország minden részéről. Budapestről jelentkeztek a legkevesebben.

A lakossági adatfelvételek eredményességét célzó programunk keretében az összeírói tevékenységet meg kívántuk ismertetni olyan személyekkel, akiknek segítségével jobban megszólíthatók a társadalom nehezebben elérhető speciális célcsoportjai, köztük a kisebbségi, nemzetiségi csoportok, romák.

Alapvető cél volt a lakossági adatfelvételek kérdezői feladatának megismertetése, népszerűsítése olyanok számára, akik életkörülményeik, az információkhoz való hozzáférési esélyeik és kapcsolati tőkéik hiányában hátrányosabb pozícióban vannak a munkaerőpiacon, kevésbé tájékozottak e munkavállalás lehetőségeiről, a munka mibenlétéről a kérdezőkkel szemben támasztott követelményekről, és nincsenek birtokában a munkára való jelentkezéshez szükséges alapvető ismereteknek.

A program tematikája


Emléklap

(A résztvevők ne haragudjanak meg, hogy a Laciét töltöttem fel, de az övé volt kéznél.)

Fotókvissza