Roma Club Alapítvány

Angol Plusz - nyelvtanfolyam a rászorulóknak

2018.11.05.

Angol Plusz - nyelvtanfolyam a rászorulóknak

Örömmel értesítünk benneteket, hogy hamarosan elindítjuk az „Angol Plusz” elnevezésű nyelvoktató programunkat, amelyet a Százhalombattai Római Katolikus Plébánia, mint főszervező biztosít hátrányos helyzetben élő, 9-18 éves tanulók számára.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Illéssy Mátyás atya a Rom Club Alapítvánnyal közösen valósítja meg a tanév végéig tartó programjukat.
Az „Angol Plusz” programhoz csatlakozott a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és az Összefogás a Magyar Családokért Országos  Egyesület, amely szervezetek vállalták, hogy helyet biztosítanak és megfelelő létszámú csoportos és egyéni fejlesztést igénylő gyerekeket toboroznak, hogy sikeres és eredményes programot valósítsunk meg. Ennek érdekében az Angol Plusz program öt szervezet közös munkájával négy helyszínen valósul meg.

Preambulum

Együttműködésünk közös nevezője, annak kinyilvánítása, miszerint minden gyermek joga, hogy identitásában megerősödjön, tanulmányi munkájához, személyiségének kifejlődéséhez és esetleges korrekciójához megkapja a megfelelő szakmai segítséget:

ennek érdekben a százhalombattai plébánia, mint fogadó szervezet önkéntes szolgálatra Nanzing Oluwaseun Dadi-t, nigériai angol anyanyelvű katolikus testvérünket delegálja a hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerekekkel foglalkozó szervezetekhez. A program célja, hogy általános iskolás diákok és középiskolás diákok számára egyéni, illetve kiscsoportos anyanyelvi angol oktatás nyújtsunk, az idősebbeknek érettségire, nyelvvizsgára a felkészítést biztosítsunk. A program 2018 decemberében kezdődik és 2019 májusában ér véget.  A program sikeres és mérhető megvalósításáért a Roma Club Alapítvány vállal felelősséget az Alapítvánnyal kötött szerződés alapján. Az „Angol Plusz” programban dolgozók önkéntesen, térítésmentesen végzik munkájukat. 

Nanzing Dadi

Nigériában született, katolikus neveltetést kapott. Skóciában, Glasgow-ban szerezte meg a biotechnikus szakon mesterdiplomáját. Lagos északi részén, Nigéria egyik legsűrűbben lakott városában az állami iskolákban tanított angolt a helyi gyerekeknek.


Skóciai tanulmányai alatt ismerkedett meg feleségével, Vadászi Mariannal, akivel boldog házasságban élnek több mint 2 éve. Magyarországi önkéntes munkája alatt intenzíven fog magyarul tanulni.

vissza