Roma Club Alapítvány

Choli 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre

2019.05.16.

Choli 80! Emlékezés Choli Daróczi Józsefre

Egy éve, 2018. május 12-én hagyott itt minket korunk legismertebb cigány közéleti személyisége, Choli Daróczi József. A bölcs, a nagy öreg, az író, a költő, a tanító, a társaságok középpontja most lenne 80 éves.

Mi, akik személyesen ismerhettük, jó barátságot ápolhattunk vele, hosszú estéket beszélgethettünk át vele nyári táborokban, iskolai és egyéb rendezvényeken, születésnapján, május 26-án rá emlékezünk. Versekkel, zenével, vidám történetek, találkozások felidézésével.

Choli 80. születésnapja alkalmad ad arra is, hogy őszintén beszélgessünk arról, hová, merre vezet az általa kitaposott ösvény, az az út, amelyen generációk indulhattak el identitásukban megerősítve. Emlékéhez, élete munkásságához talán ez a forma lenne a legméltóbb. Isten homorú arcára így csalhatunk igazi mosolyt.

Őrizve Choli örökségét, feledhetetlen alakját, szeretettel és tisztelettel hívunk és várunk mindenkit, aki velünk emlékezne a cigány nép tanítómesterére, a Fekete Korallra.

Időpont: 2019. május 26. 17 óra
Helyszín: Újpesten, a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.
               Tél utca 52, Budapest 1043

Az "Eötvös József" Cigány - Magyar Pedagógiai Társaság, Újpesti Roma Könyvtár, a RomNet és a Phiren Amenca által szervezett emlékest meghívott beszélgetőpartnerei:

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész,
Nagy Gusztáv író, költő, Rézműves Benjamin politológus.

A szervezők nevében tisztelettel: Hidvégi-Balogh Attila

Facebook
vissza