Roma Club Alapítvány

Egy év munkánk számokban

2015.12.25.

Egy év munkánk számokban

Szokás, hogy az év végén elszámolunk magunkkal. Nálunk sincs ez máshogyan. Egy teljes év munkáját összegeztük a számok és az eredményeink alapján.

A Roma Club Alapítvány kiemelt programja az "Egy mosollyal több" akciósorozata.

Az Egy Mosollyal Több jótékonysági eseménysorozatunkkal Magyarország leghátrányosabb gyermekei számára biztosítjuk az első színházi és más kulturális élményüket.  Olyan hátrányos helyzetű gyerekekről beszélünk, akik sokat nélkülöznek, nincs megfelelő ruházatuk, nem étkeznek megfelelően és rendszeresen, sok esetben hiányoznak a tanításukhoz szükséges alapfelszerelések, de a tanulás és az iskolai környezet nagyon fontos számukra és szüleik számára is. Pedagógusaik és a szülők maximálisan, erejükön felül megtesznek mindent, hogy biztosítani tudják a hiányzó elemeket. Azonban a legtöbb esetben a kulturális kikapcsolódásra, a minőségi kultúra megtapasztalására már nem futja. Ezért is szeretnénk ezeket a gyerekeket meglepni életük első színházi élményével, hogy megízleljék és megszeressék ennek  a fantasztikus világnak  a lehető legtöbb éltető elemét.

Országos egy év alatt 6076 gyermeknek szereztünk kulturális és más  élményeket.

Az élmények listája szinte kifogyhatatlan, a gyerekek voltak színházakban, cirkuszokban, vidámparkokban, barlangtúrákon, élménparkokban, nyári táborban, élőcsocsó rekorddöntésen, továbbképzéseken, operában, iskolai sportnapon, vagy karácsonyi ételosztáson.

Összesítve a családoknak körülbelül 15 millió forintot spóroltunk meg. 

Országosan legalább 16 ezer embert értünk el. A projekt kapcsán közel 300 civilszervezet, vagy kulturális intézmény, 150 iskola, óvoda, nevelőotthon és más oktatási intézmények csatlakoztak hozzánk.

Megjelentünk több televíziós csatornán, neves sztárok, hírességek támogatását nyertük meg magunknak, továbbá állandó önkéntesekre tettünk szert az Újpesti Csokonai Gimnázium harmad és negyed éves tanulók személyeiben.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/bf/d7/b5/bfd7b5e68c7ab548fdde0503fd6a0434.gif

Köszönjük a sok-sok támogatást, a gyönyörű élményeket, a gyerekek mosolyát és Mindenkinek boldog karácsonyt, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!vissza