Roma Club Alapítvány

Kiállítással és kvízjátékkal egybekötött kulturális napot tartottunk

2017.10.28.

Kiállítással és kvízjátékkal egybekötött kulturális napot tartottunk

A Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány, az Országos Roma Kulturális és Média Centrum és a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ kiállítással és kvízjátékkal egybekötött kulturális napot szervezett az Országos Roma Önkormányzat épületében.

A kiállítást Kathy Horváth Lajos, a FROKK igazgatója nyitotta meg, aki a közel háromezer darabból álló gyűjteményből válogatva, biztosította a festményeket a kiállításhoz.

A tárlatvezetés után a gyerekek megismerhették Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész életpályáját, amit Vadászi István a Roma Club Alapítvány alapítója mutatott be a vendégeknek.  

A festőművész bemutatása után a “Szellemi 100-próba” elnevezésű kvízjáték következett, amit 10-14 éves gyerekek számára készítettünk. A 100 darab „puzzle”-ből álló fotósorozat minden darabja egy roma származású híres személyt takart. A híres emberek között festők, képzőművészek, színészek, énekesek, zenészek, sportolók, stb. szerepeltek, akiket nem csak, hogy illik ismerni, de méltán lehetünk büszkék rájuk.

Természetesen a gyermekek mind a 100 híresség élettörténetét már korábban megkapták, felkészülhettek a versenyre. A 100 darabos puzzle-ból kihúztunk egy darabor és ismertettük a gyerekekkel a híres személyhez tartozó tulajdonságait. Aki elsőnek helyesen a válaszolt, annak a javára írtunk 1 pontot. A híres személy arcképével nyomtatott puzzle darab ekkor került a helyére a nagy táblán.
A gyerekprogram tökéletesen alkalmas volt arra, hogy közösségben, csapatban gondolkodjanak, cselekedjenek a gyerekek. Közösségépítő, tanító és motiváló program volt, amit nagyon élveztek.

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Intézmény és Általános Iskolából érkező roma és nem-roma gyerekeknek ez kifejezetten hasznos és rendhagyó esemény, játék volt. A Fibula- Tehetséggondozó Műhely Növendékei megleptek minket, szervezőket kanna és kanál előadásukkal, ami hihetetlen élmény volt. Köszönünk!A Média Centrum és az Országos Roma Önkormányzat biztosította a technikai eszközöket és a gyermekek megvendégelését. Köszönjük!

Minden gyermeket megajándékoztunk egy-egy , a Reader's Digest által készített "Napi 20 perc angol" c. számítóképes programcsomaggal és csokoládéval.

Fotók

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával,
a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében valósul meg.

vissza