Roma Club Alapítvány

Mosoly Tábor Tatán

2015.06.08.

Mosoly Tábor Tatán

Kedves Barátaink!

A Roma Club Alapítvány örömmel tudatja, hogy idén július 6-12-ig rendezi meg első nyári táborát.
A Mosoly Tábor-t Tatán, az Esély Budapest Alapítvány jóvoltából tudjuk megvalósítani.

Reményeink szerint a tábor minden pillanata a vidámságról, a lehetőségekről és az összetartozásról fog szólni. A csoportvezetők, az önkéntesek és a meglepetés vendégek is a tábor minden pillanatában azon lesznek, hogy rengeteg új élményt élhessenek át azok a 13-16 éves gyerekek, akiknek anyagi, vagy más okok miatt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak hozzájutni ilyen nyári élményekhez.

A tábort nagyon sok barátunk, ismerősünk önzetlen segítségével valósítjuk meg. A heti programba többek között már biztosan részt vesz Kulka János színész, Kökény Attila énekes, Nyári Kálmán éneke, Csík Sanyi énekes, tanár, és örömmel csatlakozott a tábor programjához a „Hősök Tere - Az vagy, amit teszel!” társadalmi akció kitalálói, szervezői.

Kedvcsinálóul a gyereknek az alábbi programrészleteket fogalmaztuk meg a teljesség igénye nélkül:

Ki mit tud?
Fejen tudsz állni, ahogy senki más? Táncolsz, ahogy csak kevesen? Verset mondasz vagy viccet mesélsz, rappelsz, furulyázol és zenekart alapítasz? Vagy csak feltűnően bolond vagy, és mindezt megmutatnád? Bármi lehet. Bárki lehetsz.

Kínai nap
Nem csak abból áll, hogy evőpálcikával kell megenned a tésztádat az ebédlőben, viszont állíthatjuk, ez az egyik legviccesebb, legérdekesebb rész. Fényképezünk és röhögünk saját ügyetlenségünkön, de végül azért mindenki jóllakik.

Kalózok kincse
A kincs mindig nagy. Nagyon nagy! Csokik, finomságok, fényképezőgép, mobilelőlapok, -tartók, könyvek és lemezek... és mi minden még! Van egy mondat. Vannak szavak. Vannak próbák. Ha teljesíted a próbákat, megkapod az összes szót, amiből összerakhatod a mondatot. De nem biztos, hogy ez a jó megoldás, hisz egy mondatot többféleképpen is össze lehet állítani. És egy jó tanács: érdemes vigyázni a manókkal, mert hazudnak, gyertyát rabolnak, eltérítenek és megtévesztenek, nekik mindent szabad.

Krimijáték
Gyilkosság történt. Szinte mindenki gyanús: a házmester, az imposztor, a feleség, az ikrek, az inas és a szobalány, az üzlettárs és a milliomos, nincs kivétel! Találd meg a bűnöst nyomozással és fifikával. A megoldások leadása után a nyilvános tárgyaláson minden kiderül!

Mesés stílusgyakorlatok
Lehet-e Piroska az űrben? Van-e Hamupipőkének tehenésznadrágja? Jár-e kocsmába a három kismalac? Ki tudja-e vágni Hüvelyk Matyi a magas C-t? Nos, nem kérdés, hogy ezen a délutánon minden kiderül! Kapsz egy mesét, kapsz egy stílust, és a kettőből fogsz összeeszkábálni valamit, amit a kerek világ nem látott még!

Éjszakai koncert gyertyafénnyel
A vendég hangszerek. Mert itt vannak, és megszólaltak a táborban. Délután te gyakoroltál és ismerkedtél velük, most pedig a hangszerek legjobb barátai adják át neked hangban és hangulatban mindazt, amit hosszú évek alatt elsajátítottak. Varázslatos hangzás kísérti a rengeteg gyertya fényét és a misztikus illatú füstölők felhőit a teremben, és azt kívánod, bárcsak soha ne érne véget.

Bográcsozás
A csapatok felálltak, az edények forrósodnak! Mi kell még? Sok-sok lelkesedés és egy csipetnyi szakácskodásra való örömteli hajlam, amelyet el is csenhetsz szakácsainktól, akik egyebekben a napi betevőről gondoskodnak. És hogy ki nyeri a paprikás krumplik totális versenyét? Nehéz előzetes jóslatokba bocsátkozni, hisz nem csupán a fűszerek mennyisége, nem csak a sokféleség, az elszántság, a bátorság és a tapasztalat az, ami számít. Hogy mi még? Megtudod, ha velünk tartasz.

Activity show
Amikor el kell mutogatnod vagy le kell rajzolnod valamit úgy, hogy kitalálhassák a csapattársak. Amikor nem tudják kitalálni, mit is mutogatsz, és nagyon felforrósodik a hangulat. Amikor gurul az óriás dobókocka és egyéb kellékek, valamint mérhetetlen méretekben tombol a szurkoló tömeg.

Köszönjük a támogatásokat, az önzetlen segítségeteket!

RCA

vissza