Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Óriási élőcsocsó játék - Felhívás

2015.03.20.

Óriási élőcsocsó játék - Felhívás

A Roma Klub Alapítvány csatlakozott az ÓRIÁSI élőcsocsó játék, a Margitszigeti Atlétikai Centrum futballpályáján megrendezésre kerülő - a Kézenfogva Alapítvány -„Fogadd el, fogadj el!” kampányához.

A Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el közvélemény-formáló programja 9 éves múltra tekint vissza. A 2015-ös évben tizedszerre indítja el az általános és középiskolás korosztály számára összeállított programsorozatot. Az országos kampány a fogyatékos emberek életének bemutatását, hétköznapi kihívásaik szemléltetését tűzte ki célul játékos formában.

Az idei program mottója: Együtt-Közösen!

Mert minden nehézség, minden akadály közösen – fogyatékos és nem fogyatékos fiatalok – leküzdhető, és minden játék közösen sokkal érdekesebb, sokkal nagyobb élményt nyújt.

A rendezvény nap és a Fogadd el, fogadj el kampány célja, hogy különböző hétköznapi tevékenységeken keresztül ismerjük meg egymás értékeit.

A Roma Club Alapítvány, ugyanezen értékek mentén végzi napi munkáját, ezért is csatlakoztunk örömmel a programhoz. A fenti rendezvényre szeretettel várunk roma fiatalokat, csapatokat, iskolai osztályokat vegyesen, akikkel a fő üzenet az ő részvételükkel csak tovább gazdagodik, erősödik.

Az esemény 2015. május 15-én 08:00-17:00 óra között a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén tartjuk a rendezvénysorozat budapesti állomását.

Ekkor szeretnénk az óriás élőcsocsót megvalósítani fogyatékos és egészséges fiatalokkal közösen.

Jelentkezni a romaclub1@yahoo.hu címen lehet, április 15-ig.

A Roma Club csapatneve, hűen a programjainkhoz: Mosoly Csapat.
A Mosolycsapat sárga pólóban lesz, ez előzetesen már kiválasztásra került. Az „ellenfél” csapata kék színű pólóban fog játszani. A pólókat a Roma Club biztosítja, a játékosok méretének előzetes megadása után.


Az élőcsocsó rövid leírása:

Magyarországon eddig példa nélküli, egyedi kezdeményezésről van szó. A különböző iskolákból érkező diákokat sorba állítjuk a futballpályán és megkérjük, hogy fogják meg egymás kezét. Előre és hátra nem lehet mozogni, csak jobbra és balra, akárcsak az igazi asztali csocsójátékban. Egyszerre több színes óriás labdával játszunk a gyerekek magas száma miatt. Cél, hogy a csapatok a labdát/labdákat a hálóba juttassák.

Az óriás élőcsocsó üzenete:

Fogyatékos és ép emberek együtt, egymást segítve mindenre képesek!

A műsorvezető Till Attila lesz.

A flashmobon résztvevő diákok az esemény előtt vagy után részt vehetnek a Kézenfogva Alapítvány élményeken alapuló további játékain.


Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának akadálypályáján kerekesszékes közlekedés
  • kerekesszékes gyorsulás
  • segítő, munka kutyákkal való ismerkedés
  • autista embereket segítő civil szervezetek játékai
  • tandemezés - a látássérült emberek világának bemutatása úgy, hogy a tandemet a hátsó ember bekötött szemmel tekeri
  • streetball felkötött karral
  • esélyegyenlőségi óriás társasjáték
  • élőcsocsó fogyatékos emberekkel közösen
  • vak ping-pong

A rendezvényen részt vesz a Kézenfogva Alapítvány kalózhajóvá átalakított kamionja, mely egyébként 2015. április és június között járja az országot.

Budapest, 2015. március 20.

 

 Roma Club Csapata

vissza