Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Snétberger Ferenc - In Concert

2016.04.24.

Snétberger Ferenc - In Concert

A márciusban kiadott In Concert című új lemezét mutatta be Snétberger Ferenc a Zeneakadémia nagytermében, április 15-én. A Liszt- és Kossuth-díjas gitárművészünk, az egyik legismertebb és legsikeresebb jazz- és világzenei előadó.

Fotó: Felvégi Andrea/ forrás: Facebook

Újdonság és nagy előrelépés Snétberger Ferenc életében, hogy a lemezt a négyhírű ECM Records jelentette meg, és az sem titok, hogy további zenei kuriózumokra számíthatunk.

Ferenc megszámlálhatatlan koncertet adott Európában és a világ városaiban. 1995-ben, a holokauszt 50. évfordulójára komponálta In Memory of my People  című művét. A darab, melyet a hagyományos roma dallamok ihlettek, erőteljes és megindító hangulatot teremtenek. A múltévben, kamarazenekari kísérettel játszotta el Magyarországon a művész.

A művész úr nevével fémjelzett Snétberger Tehetségközpont ma az egyetlen olyan tehetséggondozó program, amely valóban modellértéket képvisel, hiszen ötéves múltja bebizonyította, hogy a roma tehetségek világszínvonalon muzsikálnak minden műfajban, függetlenül nehéz életkörülményüktől.
Snétberger Ferenc méltán megérdemli a Magyar Tehetség Nagykövete címet.

vissza