Roma Club Alapítvány

Sportnap az Adyban - az "Iskola a közös ügyünk"

2015.10.22.

Sportnap az Adyban - az "Iskola a közös ügyünk"

Egy szuper sportnapot tartottuk a kispesti Ady Endre Általános Iskolában. A mai nap eseménye az Adyban azért is kiemelkedő, mert a kerületi szinten itt tanul a legtöbb hátrányos helyzetű gyermek, az ő életükben vannak jelen a legkevésbé a tudatos mozgás, a tudatos életvezetési technikák.

A délutánt világhírű olimpikonok, sportolók, mesterek és tanítványaik tették élményszerűvé. A sportolók mellett partnerünk volt az Abilty Park (a fogyatékosság érzékenyítésén keresztül kerekes székes játékokat hoztak), a Kézenfogva Alapítvány (egy rekordteljesítményű játékkal az élő csocsóval lepte meg a gyerekeket). Ide becsatlakoztak a kerületi Móra EGYMI fogyatékossággal élő tanulói is. A harmadik társadalmi akció a Hősök Tere projekt volt, amely a mindennapi hősökre hívta fel a gyerekek figyelmét játékos vetélkedők formájában.

Az esemény fővédnöke  Vinczek György volt, Kispest Önkormányzatának alpolgármester.

Külön köszönet jár Cservenyák Gabriellának, a Marcipán Tánc és Fitness Egyesület fitneszedzőnek és csapatának, Nagy Gézának, az Ability Park ügyvezetőjének és segítőinek, Serflek József kung-fu világbajnok mesternek és csapatának, Szabó Klaudiának, a Kézenfogva Alapítvány munkatársának és kollégáinak és Tanka Tamásnak, a Thaifun Boksz Klub Egyesület négyszeres magyar bajnok bokszedzőnek és tanítványainak.

A KLIK egyik kiemelt programjának az „Iskola a közös ügyünk” című pályázatának Partnerség és Hálózatosodási Modul budapesti közösségfejlesztése volt ma az Ady iskolában. Céljuk, hogy a lehető legtöbb iskolát, iskolai szemléletet segítsék és formálják az aktívabb közösségi terek kialakítása felé a lehető legtöbb iskolán kívüli partner bevonásával. Ezek a közösségi események mindig egy-egy társadalmi problémára és annak a megoldására is fókuszálnak, olyanokra, amelyek a gyerekek hétköznapjaiban is jelen vannak.

A Modul felkérte a Roma Club Alapítványt, hogy szervezze meg a budapesti eseményt kiemelve a közösségi tér, a közösségfejlesztés fontosságát a sport, a mozgás szeretetével. A Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány több éve már az iskolai és a felnőtt korosztály aktív állampolgársági fejlesztését célozza meg a hazai kisebbségi és a többségi társadalom különböző szereplőinek aktív bevonásával.

forrás: Kispest.hu

vissza