Roma Club Alapítvány

Idősgondozás

Idősgondozás – Otthonápolás

Programunk célja, hogy a megszokott otthoni környezetben a család szerető közelségében végezzük el azon ápolási feladatokat, melyek által rövidül a lábadozási, a gyógyulási idő, illetve élhetővé válik az idős roma és nem-roma emberek élete.

Legtöbb esetben a család sajnos nem tud megfelelően gondoskodjon a munkából   kieső   beteg   hozzátartozókról vagy esetleg az idősebb generációról. A területen fekvő   szociális   vagy   betegellátó egységek általában   nem képesek  ellátni ezen feladatokat helyhiány miatt vagy egyéb más okok miatt, illetve nagyon sok esetben a legjobb a betegnek ha saját   otthonukban  kerülnek  ápolásra  vagy gondozásra. Nekik segítünk  a személyre szabott ápolásban,  az  aktív világba való visszailleszkedésben valamint a koruk és egészségi állapotuk miatt nehézséget okoz a napi teendők elintézésében. 

Fontos feladat a további betegségek és a szociális problémák megelőzése, illetve a meglévők kezelése.

Programunk segítséget nyújt:

  • Idősgondozás, házi felügyelet, betegápolás, otthonápolás.
  • Teljes ellátásra szoruló betegeknél részidős, legfeljebb 4-6 óra betegfelügyelet (mozgatás, pelenkázás, mosdatás, fürdetés, etetés, gyógyszerezés, stb.).
  • Otthoni szociális ellátás (bevásárlás, házvezetői, társalkodói feladatok, stb.).

Napi 1 órás vizit:

A napi 1-2 órás vizitet azoknak az idős embereknek állítottuk össze, akik hétköznapokon segítségre szorulnak, és kismértékben igényelnek törődést (fürdetés, bevásárlás, tisztába tétel, vagy igény szerint olyan dolog, amit képtelen egyedül megoldani).

Napi 4-6 órás vizit:

A napi 4-6 órás vizitet azoknak az idős embereknek állítottuk össze akik a hét minden napján több segítségre szorulnak, és ehhez szakápoló vagy gondozói  segítség  szükséges  (fürdetés, bevásárlás, tisztába tétel, gyógyszerek kiosztása vagy igény szerint olyan dolog, amit képtelen egyedül megoldani). Amennyiben szükséges szakápolói  feladatok ellátása is megoldható a felügyelet mellett.

Időpont: 7-20 óra között