Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

A show folytatódik - interaktív előadásra MEGHÍVÓ

2015.03.03.

A show folytatódik - interaktív előadásra MEGHÍVÓ

Az interaktív előadásban azt nézhetjük végig, hogy egy 18 éves roma fiú a nevelőotthon kapuján kilépve némi pénzzel a zsebében és nagy reményekkel a szívében hogyan próbál érvényesülni a nagyvárosban. A keret egy show, amelyben a fiú a játékos.

Nyári Oszkár kérését közvetítve szeretnélek meghívni Benneteket, munkatársaitokat, ismerőseiteket a Karaván Művészeti Alapítvány előadására.

A SHOW FOLYTATÓDIK- Egy 18 éves roma fiatalember viszontagságos bukdácsolása Budapesten című előadására.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ
Budapest, IX. Haller utca 27.
Időpont: 2015. március 6. péntek, 17 óra

Belépő 1500 Ft


Jegyvásárlás:

http://www.jegy.hu/program/a-show-folytatodik-57917
FMK - 06 1 216 1300
Karaván Művészeti Alapítvány - 06 30 867 3804


A nálunk regisztrált tanulói jogviszonnyal rendelkezők ingyen vehetnek részt az előadáson.


Az interaktív előadás egy felvonásos, 90 perces. Utána szokás szerint lehetőség lesz a vélemények, kérdések megbeszélésére is a nézők és az alkotók között.

Részvételi szándékotok megerősítését, illetve visszajelzést arról, hogy hány főre számíthatunk, e-mailen várjuk a héten!

Regisztráció: romaclub1@yahoo.hu

A .hu-s végződésre figyeljünk!A show folytatódik

Egy 18 éves roma fiatalember viszontagságos bukdácsolása Budapesten

A Karaván Színház régi törekvése, hogy a művészet eszközeivel fogalmazza meg társadalmi misszióját. A show folytatódik a cigányok társadalmi helyzetének problémáját újszerű, figyelemfelkeltő, a nézőket aktivizáló eszközökkel állítja fókuszba, és alkalmas a párbeszéd generálására.

Az interaktív előadásban azt nézhetjük végig, hogy egy 18 éves roma fiú a nevelőotthon kapuján kilépve némi pénzzel a zsebében és nagy reményekkel a szívében hogyan próbál érvényesülni a nagyvárosban. A keret egy show, amelyben a fiú a játékos. A feladatok az élet mindennapi helyzetei: albérlet, munka, esti iskola, szomszédok, vásárlás, szerelem… A játék tétje az ő élete. Ha elbukik, megy a süllyesztőbe. De nyerhet is: ha a nehéz helyzetekben jól dönt, sikeres, boldog ember lehet. A feladatokat a játékmester irányítja. A fiú az új és új feladatok során gyakran nehéz döntési helyzetbe kerül. Ilyenkor a nézők piros és zöld szavazólapokkal kifejezhetik, hogy szerintük mi lenne a helyes. Bizonyos pontokon aktívan segíthetik is a játékost. Ám rá kell döbbennünk, hogy cigányként sokkal nehezebb érvényesülni, mint azt gondolnánk.

Az előadás a groteszk és humor eszközeivel nyúl a témához, mégis a csupasz valóságot látjuk. A roma néző katarzist él át, mert ráismer saját életére, a nem roma néző meg azt kérdezi: lehetséges, hogy a roma fiatalok ennyire esélytelenek? A show-ban hivatásos és amatőr, roma és nem roma színészek játszanak, nem egy jelenetben épp roma színész játszik nem romát. Az alkotók célja az elgondolkodtatás, a párbeszéd generálása, a sztereotípiák megkérdőjelezése, a néző gondolkodásának rebootolása, ezért az előadás tele van meghökkentő, abszurd elemekkel.

Az előadás friss élményeinek birtokában a nézők rövid anonim kérdőívet tölthetnek ki. Ebben főként a romák társadalmi helyzetével és az előadással kapcsolatos véleményekre vagyunk kíváncsiak. Nagy örömünkre azt tapasztaltuk, hogy a nézőkben sok mondanivaló és számos kérdés fogalmazódik meg, ezért minden előadás után lehetőséget biztosítunk arra, hogy az alkotókkal megosszák ezeket. Az egy-másfél órás beszélgetések haszna az, hogy egyrészt hasznos visszajelzéseket kapunk az előadással kapcsolatban, másrészt egy közös gondolkodásnak, diskurzusnak a lehetőségét ajánljuk fel. A beszélgetést a holokauszt 50. évfordulója alkalmából az emlékezésnek is szenteljük.

Az előadás Kardos Péter és Nyári Gábor Cigánylabirintus című könyve ötletének felhasználásával készült. A show folytatódik-ot a 14 éven felüli korosztálynak ajánljuk.

 

Írta és rendezte:  Nyári Oszkár

Zene:                    Karavan Familia

Hangeffektek:      Fekete János „Jammal”

Fénytechnika:      Kalóz István

Vizuális effektek: Papp László, Nagy Zoltán

Kamera:               Simara László, Nyári Pál

Szereplők:

Csányi Dávid, Dobos Juci, Feuer Yvette, Gerner Csaba, Horváth Gyula, Horváth Kristóf, Jászberényi Gábor, Nyári Pál, Sipos Eszter, Tóth Géza, Végh Zsolt, Viktor Balázs

Show folytatódik

Plakát

vissza