Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Csányi Sándort illik kinevetni

2015.03.05.

Csányi Sándort illik kinevetni

A Thália Színházban lesz a ötödik mosolyfakasztónk a szó szoros értelmében.
"A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?" című egyszemélyes vígjáték a Thália Színház saját előadása. Az előadásra Bereményi Géza igazgató felajánlott 369 férőhelyet, amit április 15-én láthatnak a Roma Club idősebb gyermekei és felnőtjei.

"A művészetben és a sportban az a legnagyobb csoda, hogy az igazi tehetség nem függ össze a pénzzel -  csalhatatlanul felismerszik, jöjjön bármilyen környezetből is. Nekem személy szerint is fontos, hogy minél több fiatalnak - családi háttértől függetlenül -  lehetősége legyen megtapasztalni azt az élményt, amit egy színházi előadás nyújthat... Lehet, hogy ennek hatására jön létre egy elhatározás, ami egy szunnyadó tehetségnek megmutatja az utat. Ezért is nagyon lényeges az olyan kezdeményezések támogatása, mint a Mosoly Bérlet program. Hiszen nincs jobb ösztönzőerő, mint kicsit kitárni a világot és megmutatni egy fiatal tehetségnek, hogy belőle is bármi lehet."

Csányi SándorAz egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?”
A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.


Szereplők:
Csányi Sándor

Közreműködők:
Fodor Annamária
Schell Judit

Vida Péter
Nyári Tünde


díszlet és jelmeztervező: Menczel Róbert
zenei szerkesztő: Kocsák Tibor
színpadi effekt: Hajnóczy Soma
rendezőasszisztens: Szalai Péter
súgó: Serfőző Andrea, Buksa Alexandra
fordította: Bárány Ferenc


rendező: Szirtes Tamás

vissza