Roma Club Alapítvány

Egy mosollyal több a Hoppládából

2015.02.11.

Egy mosollyal több a Hoppládából

A Mosoly Akciónk következő állomása a Szegedi Nemzeti Színház. Gyüdi Sándor főigazgató és a színház társulata nagy örömünkre azonnal csatlakoztak az akciósorozathoz.


A Szegedi Nemzeti Színház társadalmi szerepvállalása sokoldalúan nyilvánul meg. Helyet ad jótékonysági célú előadásoknak, produkciói egy részét hallás- és látáskorlátozottak számára akadály mentesíti és jelentős kedvezménnyel teszi lehetővé előadásai megtekintését olyan rétegek számára, melyek anyagi helyzetüknél fogva ezt nemigen tehetnék. Nagyon fontos, hogy a gyermekek kellő időben találkozzanak színházi élményekkel, főleg olyan művészetre fogékony társadalmi csoportban, mint a roma fiatalok, ezért a színház e területen több partnerrel is aktívan együttműködik. Örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk az „Egy mosollyal több!” jótékonysági akciósorozathoz is!

Gyüdi Sándor főigazgató


Kedves Barátuk!


A Roma Club Alapítvány és a Szegedi Nemzeti Színház szeretettel meghív téged a Hoppláda mesejáték előadására. A Roma Club Alapítvány - „Egy mosollyal több!” - jótékonysági akciósorozata célja, hogy kulturális élményeket biztosítson olyan óvodásoknak, iskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemistáknak akik, nem-, vagy alig tudnak eljutni színházba, koncertre, hangversenyre, kiállításra és egyéb kulturális eseményekre.

Célunk, hogy a minőségi szabadidő eltöltésének lehetősége, a minőségi kulturális kikapcsolódás élménye minden gyermeket megillessen függetlenül attól, hogy szegényebb vagy gazdagabb szülők gyermekei-e.

Tevékenységünkkel, programjainkkal új lendületet kívánunk adni egy frissen pezsgő szellemi, kulturális folyamatnak.

Paul Maar: Hoppláda

mesejáték egy részben előadása.

Ez a remek egyfelvonásos mesejáték egyszerre harsányan vicces és szívszorítóan lírai példázat a barátságról. Borsó és Adalberta szomszédok. Valahol a kerek erdő mélyén, egy-egy elhullajtott ládikóban él ez a kedves manólegény és manólány. A saját ládájuk a mindenük, a kincsük, a legféltettebb titkuk, az életük. Abban laknak, alszanak, öltözködnek. Sokat civakodnak, ugratják egymást, olykor a végletekig képesek egymást bosszantani. De összetartozásuk megkérdőjelezhetetlen. Akárcsak Kay és Gerda vagy Jancsi és Juliska. Ám a Hoppmarsall váratlan érkezése megingatja biztosnak hitt kapcsolatukat. Az újonnan érkezett és nagyon csábítóan doboló-menetelő fiú kegyeinek megszerzéséért harcba szállnak egymással. Borsó, a bátortalan, kicsit félszeg kisfiú példaképet talál a férfiasan ügyes és megnyerő, erős, atlétikus és bátor nagyfiúban. Adalberta az energikus, nagyszájú és talpraesett kislány pedig felismeri benne az idősebb, a jóképű, a csábítóan tökéletes, a mindig nyertes Férfit, álmainak lovagját. De a Hoppmarsall talán csak kihasználja őket. Lehet, hogy szándékosan ugrasztja egymásnak a két barátot? Mit akar valójában tőlük?

Lehet, hogy csak a kincses ládikókra vadászik? A két szeretetreméltó főhős fontos kérdésekkel kerül szembe életük e különleges napján. Ki az igaz barát? Az, aki azt mondja magáról? Vagy aki becsapott? Lehet-e a barátom, aki megpróbált elárulni? És hogyan kell bocsánatot kérni, ha megbántottam azt, aki igazán fontos nekem?

Paul Maar (*1937) világszerte gyakran játszott műve Magyarországon eddig Győrben, Szombathelyen és Nyíregyházán aratott sikert. Nemcsak a gyerekeknek lebilincselő élmény, hanem a felnőtteknek is elgondolkodtató perceket szerez.

 Bemutató: 2015. február 28., szombat 17.00

Az előadásra 160+50 fő alsós iskolásnak és kisóvodásnak tudunk helyet biztosítani, így azoknak lesz lehetőségük részt venni az eseményen, akik a leghamarabb jelzik helyfoglalásukat pontos létszámmal, kísérőkkel együtt a romaclub1@yahoo.hu  (HU-s végződés!) címen.

Fordította: Mohácsi Árpád

-Alkotók-

Adalberta
Borsó
Hoppmarsall
**
Látvány
Súgó
Ügyelő
Rendezőasszisztens
Rendező

Az „Egy mosollyal több” első akciónkról olvashattok itt:

www.romaclub.hu/mosoly-i-/egy-mosollyal-tobb-i-akcio/32339

Szeretettel:

 a Roma Club Csapata


vissza