Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

Egy mosollyal több! - II. Akció

2015.03.02.

Egy mosollyal több! - II. Akció

"A Szegedi Nemzeti Színház az első vidéki teátrumként csatlakozott a Roma Club Alapítvány Egy mosollyal több elnevezésű akciójához, amelynek célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára megkönnyítsék a hozzájutást a kulturális élményekhez.

Gyüdi Sándor főigazgató a premier előtt és utána is köszöntötte azt a Szegedről és környékéről érkezett százötven gyereket, aki a civil szervezet támogatásával jutott el az előadásra. Többségük először járt színházban, az előadás után ajándékkötetet is kaptak." - írja Hollósi Zsolt a Délmagyarország napilapjától.

A Mosoly Akciónk második állomása a Szegedi Nemzeti Színház volt.

"A Szegedi Nemzeti Színház társadalmi szerepvállalása sokoldalúan nyilvánul meg. Helyet ad jótékonysági célú előadásoknak, produkciói egy részét hallás- és látáskorlátozottak számára akadály mentesíti és jelentős kedvezménnyel teszi lehetővé előadásai megtekintését olyan rétegek számára, melyek anyagi helyzetüknél fogva ezt nemigen tehetnék.Nagyon fontos, hogy a gyermekek kellő időben találkozzanak színházi élményekkel, főleg olyan művészetre fogékony társadalmi csoportban, mint a roma fiatalok, ezért a színház e területen több partnerrel is aktívan együttműködik. Örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk az „Egy mosollyal több!” jótékonysági akciósorozathoz is!"

Gyüdi Sándor főigazgató


Paul Maar: Hoppláda

mesejáték egy részben előadása.

 Bemutató: 2015. február 28., szombat volt.

Fordította: Mohácsi Árpád

-Alkotók-

Adalberta
Borsó
Hoppmarsall
**
Látvány
Súgó
Ügyelő
Rendezőasszisztens
Rendező

Az előadáson 152 gyerek vett részt

Minden gyermek kapott ajándékba  Járdán Csaba jóvoltából, egy Kiss Gabriella - Légy szabad, Bömbi! c. képes könyvet, és körülbelül 50 példányt felajánlottunk a Nem Adom Fel Alapítványnak, akik szintén ott voltak az előadáson.

A könyvek szállításában az MSZOSZ alelnöke, Hernádvölgyi Andrea  segített. 

A premierről ITT OLVASHATUNK!

Fotók ITT láthatók

és ITT

Köszönjük a színház társulatának az odaadó munkájukat, Gyüdi Sándor főigazgatónak és Borda Sándor marketing ügyvezetőnek a barátságos fogadtatást!

vissza