Roma Club Alapítvány

Egy mosollyal több! - IV. Akció

2015.03.06.

Egy mosollyal több! - IV. Akció

A Karaván Művészeti Alapítvány a "SHOW FOLYTATÓDIK - Egy 18 éves roma fiatalember viszontagságos bukdácsolása Budapesten" című előadásra felajánlot 80 férőhelyet.

Az interaktív előadásban azt nézhetjük végig, hogy egy 18 éves roma fiú a nevelőotthon kapuján kilépve némi pénzzel a zsebében és nagy reményekkel a szívében hogyan próbál érvényesülni a nagyvárosban. A keret egy show, amelyben a fiú a játékos. A feladatok az élet mindennapi helyzetei: albérlet, munka, esti iskola, szomszédok, vásárlás, szerelem… A játék tétje az ő élete. Ha elbukik, megy a süllyesztőbe. De nyerhet is: ha a nehéz helyzetekben jól dönt, sikeres, boldog ember lehet. A feladatokat a játékmester irányítja. A fiú az új és új feladatok során gyakran nehéz döntési helyzetbe kerül. Ilyenkor a nézők piros és zöld szavazólapokkal kifejezhetik, hogy szerintük mi lenne a helyes. Bizonyos pontokon aktívan segíthetik is a játékost. Ám rá kell döbbennünk, hogy cigányként sokkal nehezebb érvényesülni, mint azt gondolnánk.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ
Budapest, IX. Haller utca 27.
Időpont: 2015. március 6. péntek, 17 óra volt.

Az interaktív előadás egy felvonásos, 90 perces. Utána szokás szerint lehetőség volt a vélemények, kérdések megbeszélésére is a nézők és az alkotók között.

Az előadás Kardos Péter és Nyári Gábor Cigánylabirintus című könyve ötletének felhasználásával készült. A show folytatódik-ot a 14 éven felüli korosztálynak ajánljuk.

 

Írta és rendezte:  Nyári Oszkár

Zene:                    Karavan Familia

Hangeffektek:      Fekete János „Jammal”

Fénytechnika:      Kalóz István

Vizuális effektek: Papp László, Nagy Zoltán

Kamera:               Simara László, Nyári Pál

Szereplők:

Csányi Dávid, Dobos Juci, Feuer Yvette, Gerner Csaba, Horváth Gyula, Horváth Kristóf, Jászberényi Gábor, Nyári Pál, Sipos Eszter, Tóth Géza, Végh Zsolt, Viktor Balázs

Show folytatódik

Plakát

Fotók ITT láthatóak!

vissza