Roma Club Alapítvány

Egy mosollyal több! - V. Akció

2015.04.16.

Egy mosollyal több! - V. Akció

Csányi Sándortól, "A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?" című egyszemélyes vígjátékát, 339-en láthatták, hallhatták április 15-én a Thália Színház jóvoltából. Soha ennyi köszönőnőlevelet még nem kaptunk, ezeket megosztjuk az olvasóinkkal is, hogy velünk együtt örüljenek.

"A művészetben és a sportban az a legnagyobb csoda, hogy az igazi tehetség nem függ össze a pénzzel -  csalhatatlanul felismerszik, jöjjön bármilyen környezetből is. Nekem személy szerint is fontos, hogy minél több fiatalnak - családi háttértől függetlenül -  lehetősége legyen megtapasztalni azt az élményt, amit egy színházi előadás nyújthat... Lehet, hogy ennek hatására jön létre egy elhatározás, ami egy szunnyadó tehetségnek megmutatja az utat. Ezért is nagyon lényeges az olyan kezdeményezések támogatása, mint a Mosoly Bérlet program. Hiszen nincs jobb ösztönzőerő, mint kicsit kitárni a világot és megmutatni egy fiatal tehetségnek, hogy belőle is bármi lehet."

Csányi Sándor

----------------------------------------

"Kedves Sándor!

...Amikor kiértünk, a nevetéstől való sírás határán, elég homályosan láttuk egymást, de ebből azonnal megállapítottam, hogy valószínűleg egy dolgot éltünk át: a humoron keresztül megközelített mégis komoly előadást. Teljesen odáig voltunk. Talán nem is lehet leírni. Mindannyian! Olyannyira, hogy a ma reggeli műszak végéig a reggeli közben más sem volt a téma, mint Te :) A "Csányi Sándor bácsi" :) És az, hogy mikor megyünk legközelebb, és ha megyünk azonnal írjuk be a naptárba, és mindenképpen találkozzunk a Csányi Sándor bácsival.
Úgy érzem, habár a színházban vége is lett, mi még korántsem zártuk le tegnapi előadást a lakóotthonban. Sokáig lesznek még szállóigék a "mit nem, nem szteppelünk aknamezőn", vagy az "de most őszintén", vagy a cica neve sz-szel téma :) Egyébként nálunk a szomszédban Bözsinek hívják a macskát...
Szóval szeretnénk megköszönni a srácok, szülők, és kolleginák nevében a teljes feltöltődést adó előadásodat, és nyitottságodat, ahogy hozzáálltál a tegnapi nap, és az egész programsorozat érzékenységéhez!

Nagyon szívesen találkoznánk Veled, persze tudjuk, hogy ez valószínűleg egy nagy vágy marad, de hátha.. Végül is mi nem adjuk fel! :)
(És külön óriási kalapemelés, azért, mert lázasan voltál színpadon!)

Csorba Nóri képviseletében a Nem Adom Fel Alapítvány, és a vácegresi lakóotthon fiataljai, dolgozózói"

Kedves Mónika és István!

Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége videó


----------------------------------------

Az S.O.S. Krízis Alapítvány levele ITT olvasható!

Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és
Speciális Szakiskola levele ITT olvasható!

----------------------------------------

Tisztelt Roma Club Alapítvány!

Nagy élmény volt tanulóink számára a Thália Színház Férfiagy c. előadása Csányi Sándor Színművész Úr szereplésével. Iskolánkba sok hátrányos helyzetű látássérült fiatal jár, és mondhatom, hogy a tegnapi színházi délután mindannyiuk számára feledhetetlen szórakozást nyújtott. Ez a korosztály már megtapasztalt néhány nehézséget a párkapcsolatok tekintetében, ahol fogyatékossággal élő fiatal emberként még több buktató várhat rájuk. A tegnapi előadás folyamán azonban hangos nevetésük, lelkes kommentárjaik és tapsuk megmutatta, hogy tudnak nevetni ezeken a nehézségeken, el tudják feledni őket.
A pedagógusok nevében is köszönjük Csányi Sándor Művész Úrnak és a színház dolgozóinak a felajánlást!

Prepszl Tamás, 12. osztályos szakiskolai tanuló levele ITT olvasható!

További jó munkát kívánok és köszönöm a lehetőséget!

Ekkert Zsuzsanna Vakok Speciális Szakiskolája intézményegység-vezető

Fotók az eseményről ITT láthatóak!

----------------------------------------

A darab története:

Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?”
A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.

Szereplők:
Csányi Sándor

Közreműködők:
Fodor Annamária
Schell Judit

Vida Péter
Nyári Tünde

díszlet és jelmeztervező: Menczel Róbert
zenei szerkesztő: Kocsák Tibor
színpadi effekt: Hajnóczy Soma
rendezőasszisztens: Szalai Péter
súgó: Serfőző Andrea, Buksa Alexandra
fordította: Bárány Ferenc

rendező: Szirtes Tamás


KÖSZÖNJÜK A THÁLIA SZÍNHÁZNAK A BEFOGADÁST!

Az előadáson siketek és vakok is voltak, ezért külön köszönet jár a jelelőnek, Vörös Zsoltnak!

vissza