Roma Club Alapítvány

Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában-Gandhi

RumbaRoma pótSzilveszter a Rácskertben

2015.01.01.

RumbaRoma pótSzilveszter a Rácskertben

A Vojasa és a Romengó együttesek szeretettel várnak mindenkit egy pótszilveszteri buliba!
Lesz tüzes rumba, pörgős autentikus cigány dal minden mennyiségben!


Helyszín, időpont:

Rácskert

 1072 Budapest, Dob utca 40.

2015. január 3. szombat

21:00 óra

A belépés ingyenes!


A VOJASA

egy friss formáció, melyet ismert és elismert magyarországi zenészek alkotnak. A formáció által játszott zene definíciójaként leginkább a “Modern városi cigány folk” megnevezés lehet a legtalálóbb, hiszen – bár alapjaiban sokszor visszaköszönnek autentikus elemek is, nincs nagyon olyan stílus ahová bátran besorolhatnánk. Vagyis van, “világzene” de azt nem szeretjük, mert manapság mindent odasorolnak. 

Receptünk: Balogh Guszti (ének, gitár), Csompi (ének, mandolin) és Csika (kanna) “ösztönös, autentikus” magjára épülnek rá Lamm Dávid (gitár, ének) harmóniái, hangulatai, és ezek egészének adnak lüktetést, kemény alapot Mogyoró Kornél (dob) ritmusai, és Bordás Péter (basszusgitár) egyedi, stílusos kísérete. Ez a recept bevált. Nagyon hamar beigazolódtak reményeink, a koncertek fergetegesek voltak, hamar már a nemzetközi pódiumok meghívottjaiként is szórakoztathattuk a Svájci, Cseh, Angol, Szlovák, Német stb… közönséget.

2013-ban a Womex saját, exkluzív meghívására (Womex Selection) Cardiffba (Wales) utaztunk.A Romengo Együttes

magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal érkezik a magyarországi színpadokra a zenekar, azok után, hogy 2006 óta Európa számos országában igyekezett Magyarország jó hírét vinni.

A Romengo magyarországi roma folk egyik legrangosabb együttese. Gyökerei a kilencvenes évek közepéig nyúlnak vissza: az énekes Lakatos Mónika és a gitáros Rostás Mihály "Mazsi" együtt szerepelt a Holdvilág Színházban és az 1996-os Ki mit tud?-ban, melyet a népzene kategóriájában Mónika nyert meg.

Lakatos Mónika, a Romengo együttes énekesnője az autentikus roma zenei és néptánc hagyományok ápolása, megőrzése és átadása területén végzett tevékenységéért, 2014. december 18-án, a Pesti Vigadóban vehette át a Nemzetiségekért Díjat.

vissza