Roma Club Alapítvány

Roma Holokauszt

Megemlékezés a holokauszt roma áldozatairól - 2017.08.02 - Nehru part

2017.08.04. Megemlékezés a holokauszt roma áldozatairól - 2017.08.02 - Nehru part

Most már tudom, hogy óriási a felelősségünk, és e generáció tagjaként személy szerint nekem is óriási a felelősségem abban, hogy hogyan adom tovább e történeteket a gyermekeimnek - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerdán, a roma holokauszt emléknapján a fővárosi Nehru parton.

tovább

A boldogtalan 20. század tanúi még itt vannak!

2015.06.19. A boldogtalan 20. század tanúi még itt vannak!

"Jól fésült és jól iskolázott gyilkosok között jártunk. Jólöltözött csőcselék volt a bíró, az önkényesen ítéletet hozó és a végrehajtó hóhér is egyben. A szemet hunyók, a félretekintők, a „semmit se láttunk és a tudni sem akarunk erről az egészről” emberek világában, az „önként, kéjjel ölt” emberek világában a halottnak ítéltek szelíden, szépen és megadón elmentek."

tovább

Pharrajimos túlélők visszaemlékezéseit hallhattuk a berlini magyar nagykövetségen

2014.11.20. Pharrajimos túlélők visszaemlékezéseit hallhattuk a berlini magyar nagykövetségen

A felolvasóest szónoka a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke volt, aki hangsúlyozta, hogy az uniós intézményeknek, a tagállami kormányoknak és a médiumok vezetőinek ugyanazzal a határozottsággal kell fellépniük a szintik és romák elleni rasszizmussal szemben, mint az antiszemitizmussal szemben.

tovább

Roma Holokauszt Emléknap - 2013

2013.08.02. Roma Holokauszt Emléknap - 2013

A Roma Club több civilszervezettel közösen tartotta meg a Nemzetközi Roma Holokauszt Emléknapot a Nehru Parkban 2013. augusztus 2-án.

tovább