Roma Club Alapítvány

„Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz.” Gandhi

KÖZELÍTŐ - szellemi tízpróba

2016.04.04.

KÖZELÍTŐ - szellemi tízpróba

A „Közelítő” országos rejtvényversennyel az a célunk, hogy roma identitású honfitársaink és a többségi nemzet tagjai – különösen a fiatalok – körében érzékeltessük sorsunk és kultúráink egymásra utaltságát.
A Roma Club Alapítvány is csatlakozott a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ „Közelítő – Szellemi tízpróba” című rejtvényvetélkedőjéhez, amelyhez mát több mint 40 könyvtár kapcsolódott országosan.

A megfejtések olyan roma irodalmárok, képző- és zeneművészek, sportolók, történelmi személyiségek és egyszerű romák munkásságára és sorsára terelik a figyelmet (emléküket közvetítve a mához), akikről mindenkinek tudni kellene.

A megfejtéseket 2016. június 30-án éjfélig várjuk ezen az oldalon, az e célt szolgáló menüpont és űrlap igénybevételével, illetve postai úton – a megfejtő nevét, életkorát és elérhetőségét is feltüntetve! – a Központ címén (1212 Budapest, Szent István út 71.).

Mind a tíz rejtvény helyes megfejtései külön-külön sorsoláson vesznek részt, így annak is érdemes beküldeni a megoldásokat, aki nem tudta az összes próbát teljesíteni. A különböző pontértékű megoldások azonban összeadódnak, s az ötven legmagasabb pontszámot elért próbatevő külön sorsoláson is részt vesz. A nyeremények értékes könyvekből, folyóiratokból, CD-kből, DVD-kből és ajándéktárgyakból állnak majd.

A „Közelítő” szellemi tízpróba nyerteseit három korcsoportban – általános iskolás, középiskolás és felnőtt korosztályban – értékelik.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja és a díjátadás 2016. augusztus 2., a Roma Holokauszt Nemzetközi Napja.

1. próba

2. próba

3. próba

4. próba

5. próba

6. próba

7. próba

8. próba

9. próba

10. próba

Forrás: Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központvissza